A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Filename: config/routes.php

Line Number: 67

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Stațiunea Covasna - oaza de sănătate, unde se recuperează inimile bolnave
 

Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+

 

- It happens the same everywhere around the world. (The Yard)

-I was invited somwhere in the wold, by a friend, my friend make a lot of promisses. Promises which prefer to forget, now. He live in a house with several apartaments, with a shared courtyard. Since I am hosted here, and waith the promises come true, I see the same general dirt in the yard. - Time passes by working better. I said, and I grabbed with enthusiasm to clean. Gathering dried laves, collecting papers, sweep. A Lady , neighbour Lady, asked me, very surprised what I doing there . - Cleaning the yadr. I answered. - Because we get a lot of dirt in the house. - Yes she sayd. And she explained that the man who is responsable with cleaning dose not do his job. The inhabitants of the house will make a meeting, and they will solve the problem. This very ugly problem . - OK. I said, she left. While I cleaning the yard, I think what will happen now ? The man will be judjed, they will fire him . However, it is his duty. Or not ? I have collected numerous remnants of cigarettes, Ice cream papers, ...... Did we not have to respect the work of others ? - I asked myself. Why ?. 

- Maybe the man can not chase after everyone. And it looked like in the yard, is a competition. - Who throw more rubbish. It is easy to criticize, it is harder to help. For example: - do not throw trash in the yard. But, it is easier to judge . - This happen every day wherever in the world. We are different characters, but the same different caracters live worldwide, the only thing that is different is the country in which we live. Or where we come from. Richer country , or a poorer country. And it's good, they are poor countries, - We have forgotten how cleaning. They will do it. While I was cleaning, listening the album, The Wall (Pink Floyd and it fit well in the current situation.) I just remembered, my friend promises . - " Our home , our food , our work , life together ........." Yeah sure . Now my friend says he promised to much. In other words . Get out. Or , I 'm bored with this new toy. Thank God that we are not all the same. We are different characters. I have favorite quotes : - "Accept the things to Which fate binds you, and love the people with Whom fate brings you together , but do so with all your heart . " .... "Where I live if someone Gives you a hug it's from the heart . "...To tell the truth, I was very well tolerated in this house, I did not missed anything, for a time. Now my days are counted here, I think I've become an unwanted ghost. A sort trash. Why people do not understand, that promises must be respected. As a man's life may depend on promises. Those who are educated in the virtual world, forget the true world. - "Love all, trust a few, do wrong to none." - - I do not want to hurt anyone, especially my friends, my friend. I keep the pleasant memories. (Because it was. I was accepted and helped for a while. I must admit that. ) My friend wants to help me, even now. He'll tolerate my presence in the area. What great luck I have. Stupidity and reign are paid. I feel it now. - I continue to clean away, maybe I'll manage to clean, in my soul and in others soul. Maybe. But life will never forgive this fatal mistake, why I trusted my friend. Why ? - Because things are linked together, promise and trust. Okay, time to go, I do not accept any false help, and promises more. I'm going to clean in to another world.

 

Home »

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Stațiunea Covasna - oaza de sănătate, unde se recuperează inimile bolnave

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Stațiunea Covasna - oaza de sănătate, unde se recuperează inimile bolnave

 

O inimă sănătoasă pulsează, în mod normal, de 60 - 80 de ori pe minut, zi și noapte, neîntrerupt. Orice ieșire de pe aceste ''frecvențe'' poate fi un semnal de alarmă, dar prea puțini oameni găsesc răgaz să asculte ritmul inimii.

Imagine din stațiunea balneo-climaterică Covasna
Foto: (c) ARMAND ROSENTHAL / AGERPRES ARHIVA

Potrivit statisticilor, bolile cardiovasculare și ale sistemului circulator fac anual milioane de victime în întreaga lume, în special în rândul bărbaților, iar în România sunt principala cauză de deces. În aceste condiții, un hotel sau o pensiune în stațiunea Covasna, supranumită ''stațiunea inimii'', reprezintă o investiție sigură.

Nu se mai știe nici cine și nici când a descoperit pentru prima dată această ''oază'' de sănătate, cu aer ionizat, mofete și ape minerale tămăduitoare, dar cert e că localnicii le-au testat în decursul secolelor, iar efectele lor terapeutice sunt incontestabile.

Covasna este o imensă clinică naturală, unde vin la tratament an de an zeci de mii de oameni din țară și străinătate. Nu întâmplător aici există singurul spital din România profilat pe recuperarea bolnavilor cu afecțiuni cardiovasculare, oameni care suferă de cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și aortică, hipertensiune arterială ori care au scăpat cu viață după un infarct.

Imagine din stațiunea balneo-climaterică Covasna
Foto: (c) ARMAND ROSENTHAL / AGERPRES ARHIVA

Un spital de boli cardiovasculare poți construi oriunde în lume, dar un sanatoriu de recuperare, doar acolo unde există factorii naturali ce nu pot fi nici mutați și nici multiplicați. Tratamentul de la Covasna se bazează pe aerosoli, băi în apele carbogazoase și mofete (emanații uscate de gaze naturale postvulcanice), care au un puternic efect vasodilatator. Concentrația de bioxid de carbon a gazului mofetic de la Covasna este cuprinsă între 95 și 99%, iar, după spusele specialiștilor, combinația cu radon mărește durata efectelor terapeutice timp de câteva luni.

Amenajată sub formă de amfiteatru în trepte, mofeta seamănă la prima vedere cu o saună mare în care oamenii intră îmbrăcați. Pentru că este mai greu decât aerul, gazul stagnează întotdeauna în partea inferioară și formează o ''pătură'' invizibilă, iar fiecare pacient poate coborî, în funcție de recomandarea medicului, până la un anumit nivel, dar niciodată peste cel al pieptului, pentru că inhalarea lui e deosebit de periculoasă, chiar letală. De aceea, nivelul gazului e măsurat în permanență și marcat cu o panglică de culoare roșie, iar curele de 5-20 de minute se fac sub supravegherea balneologilor.

Cei care au făcut tratament spun că au simțit cum se încălzesc și ''iau foc'', pentru că acest gaz crește fluxul sanguin din tegumente și mușchi și dilată vasele de sânge. De obicei, efectele se văd după 14 zile de tratament, afecțiunile cardiovasculare ameliorându-se simțitor.

Specialiștii susțin că mofetele sunt bune nu doar pentru bolile de inimă, ci și pentru cele ginecologice, dermatologice, reumatologice și endocrine, precum și pentru afecțiunile aparatului locomotor, tulburări metabolice, nevroze și neuropatii. Mofeta este, de asemenea, un remediu excelent și pentru disfuncții erectile, fiind considerată o ''Viagra'' naturală.

Mofeta Spitalului de recuperare cardiovasculară Covasna este una dintre cele mai mari din lume și este alimentată cu bioxid de carbon post-vulcanic extras din adâncime cu o sondă. Spitalul, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, are o capacitate de cazare de peste 770 de locuri în zece secții, dintre care două pentru copii, și tratează anual circa 16.000 de pacienți, dar cereri de internare sunt de două ori pe atât.

Pacienții beneficiază de condiții de hotel, fiind cazați în pavilioane, cu camere cu două și trei paturi. Spațiile de cazare, masă și tratament au fost modernizate cu sprijinul Ministerului Sănătății și al unor sponsori, dar și al pacienților care au dorit să facă donații, beneficiind în schimb de prioritate de cazare în camere cu confort sporit.

Stațiunea Covasna a trăit și trăiește în continuare de pe urma acestor pacienți, dar și a pensionarilor veniți cu bilete de odihnă subvenționate de stat pentru a-și trata bolile de inimă. Autoritățile locale și-au dat seama că trebuie să atragă în stațiune nu doar pensionari, ci și tineri și oameni cu bani, așa că au realizat o serie de investiții — au amenajat o pârtie de schi, au redeschis cinematograful și au cumpărat un trenuleț pentru turiști.

Și hotelierii au început să-și modernizeze bazele de odihnă și tratament și să ridice numărul stelelor. În unele hoteluri, turiștii plătesc doar cazarea și masa, nu și tratamentul și procedurile medicale dacă vin cu trimitere de la medic, acestea fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

În 2007, în vecinătatea Spitalului de recuperare, a fost dat în funcțiune primul hotel de lux de patru stele, care nu duce lipsă de turiști. Patronul acestuia, Ovidiu Costea, a renunțat la afacerea cu pateuri, și-a vândut partea și s-a lansat în turism, înțelegând că are în mână afacerea viitorului în condițiile în care tendința secolului XXI este întoarcerea la natură și la remediile naturiste.

Herman Rosner, membru în Consiliul director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, e de părere că stațiunea Covasna ar trebui să se plaseze pe primul loc ca prioritate națională, avându-se în vedere că bolile de inimă sunt și vor rămâne în următorii 20 de ani principala cauză de deces la nivel mondial.

El pledează pentru introducerea unor pârghii de stimulare a medicilor de familie și specialiștilor care, în locul medicamentelor, prescriu tratamente balneare sau cure de prevenire, de întreținere și recuperare în stațiuni, pentru că astfel ar scădea ''notele de plată'' la medicamente, iar presiunea pe bugetele de sănătate ar fi mult mai mică. O altă propunere este activarea tichetelor de vacanță care ar contribui la resuscitarea turismului intern, măsură ce s-a dovedit a fi un succes în alte țări europene.

Prinși de "vârtejul" cotidian și mereu cu gândul la ziua de mâine, prea puțini oameni își fac timp un minut să-și asculte ritmul inimii înainte de a fi prea târziu. E adevărat, ''timpul înseamnă bani'', însă ''sănătatea înseamnă aur''.

AGERPRES/(AS — autor:Oana Mălina Negrea, editor: Georgiana Tănăsescu)

2014-04-09 11:12:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!